ASP-tili

ASP-tili

ASP-säästäjänä pääset kiinni omaan ensiasuntoosi

Ensiasunnon ostaminen on merkittävä asia kaikille ja sitä kannattaa suunnitella etukäteen. Alle 40-vuotiailla on rahanarvoinen etuoikeus aloittaa ASP-säästäminen.

ASP eli Asuntosäästöpalkkiojärjestelmä on tarkoitettu helpottamaan nuoren ensiasunnon hankintaa. Mukaan pääset 15-39-vuotiaana tekemällä ASP-säästösopimuksen. ASP-säästäjänä kerrytät varoja ensiasuntoasi varten ja ostaessasi asunnon saat ASP-säästösopimuksen ehtojen täyttyessä hyvän koron säästöillesi sekä valtion takauksen asuntolainallesi.

​​​​Aloita ASP-säästäminen nyt
Voit avata ASP-tilin ja tehdä säästösopimuksen soittamalla 0200 2580 (pvm/mpm, ma-pe klo 9-20) ja valitse "Lainat". Ota esille verkkopankkitunnuksesi, jotta voimme tunnistaa sinut puhelun aikana. Lähetämme puhelun jälkeen tarvittavat dokumentit verkkopankkiin allekirjoitettavaksi.

Alaikäisen ja pariskunnan yhteisen ASP-tilin avaaminen tapahtuu konttorissa.Varaa aika tapaamiseen.​​​​​​​​​

 
 • Saat hyvän verottoman talletuskoron omasäästöosuudellesi. ASP-säästösopimuksen ehtojen täyttyessä Danske Bank tukee ASP-säästäjää maksamalla säästöille asuntokaupan yhteydessä lisäkorkoa 4 % normaalin 1 % koron lisäksi.
 • Voit hakea edullista ASP-ensiasuntolainaa ja valtion korkotuen lainalle.
 • Asuntosi riittää yleensä lainan vakuudeksi yhdessä valtion asuntolainatakauksen kanssa.
 • Myös vanhemmat ja isovanhemmat voivat tukea yli 18-vuotiaan ensiasunnon hankinnassa. Alle 18-vuotiaan tilille voi tallettaa vain nuoren itsensä ansaitsemia varoja, kunnes hän täyttää 18 vuotta.
 • Varaa aika tapaamiseen tai soita 0200 2580 (pvm/mpm) ja aloita säästäminen avamaalla ASP-tili ja tee ASP-säästösopimus.

Ehdot

Talletukselle maksetaan 1 %:n korkoa, jonka lisäksi saat säästösopimukseen kirjattavan 4 % lisäkoron, kun säästösopimuksen ehdot täyttyvät ja asuntokauppa tehdään. Sinun tulee säästää vähintään 8 kalenterivuosineljänneksen aikana ja vähintään 10 % hankittavan asunnon hinnasta saadaksesi ASP-järjestelmän edut.

Lisäkorko maksetaan kullekin talletuserällä talletuspäivästä tilin lopettamispäivään lisäämättä korkoa vuosittain pääomaan. Lisäkorkoa maksetaan korkeintaan aloittamisvuodelta ja sitä seuraavilta viideltä kalenterivuodelta.

Kun säästöt käytetään ensiasunnon ostoon, korkotuotosta ei mene veroa.

Säästösopimuksen voi tehdä myös yhdessä kumppanin kanssa.

 

ASP-laina ja Danske Etuohjelma

ASP-laina

Säästettyäsi ensiasuntoa varten ASP-säästösopimuksella voit hakea korkotuettua ASP-lainaa. Lue lisää.
ASP-laina​​​​​

Danske Etuohjelma

Danske Bank tarjoaa etuja 18-27 -vuotiaille nuorille sekä 18-32 -vuotiaille opiskelijoille. Tutustu Danske Etuohjelmaan ja lue lisää eduista.
Danske Etu​ohjelma​​​​​​

Ota yhteyttä
0200 2580

Chattaa kanssamme

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Säästäminen ja sijoittaminen Lainat Tilit, kortit ja pankkitunnukset

 

 

Ota yhteyttä

Soita meille Varaa aika neuvotteluun
 • Sijoituslinja
  0200 2000
 • Uudet asiakkaat
  0100 1580

Löydä meidät

Löydä lähin konttori

Usein kysyttyä

Tileistä Korteista Palveluistamme