Selvitä tulotasosi perhevapaan aikana

Perhevapaiden aikana tulot ovat palkkatuloihin verrattuna selvästi pienemmät. Lisäksi yksi lapsi lisää perheen kulutusmenoja keskimäärin noin 15 %. Laskurimme avulla saat arvion perhevapaan aikaisista tuloistasi. Saat meiltä saman tien myös omaan tilanteeseesi soveltuvan ehdotuksen talouden turvaamiseksi perhevapaan aikana. Selvitä oma tilanteesi

Perhevapailla tarkoitetaan äitiysvapaata, isyysvapaata, vanhempainvapaata sekä hoitovapaata. Perhevapaiden ajalta vanhemmilla on oikeus Kelan rahallisiin tukiin. Vapaat ja etuudet kattavat ajan noin 1–2 kuukaudesta ennen lapsen syntymää siihen saakka, kunnes lapsi täyttää 3 vuotta.

Perhevapaiden rahalliset etuudet suhteessa 2500 euron bruttopalkkaan.
Lähde: Kela.fi

Perustietoja perhevapaista ja niihin liittyvistä rahallisista etuuksista

Äitiysvapaa

Äitiysvapaan kesto on noin 4 kuukautta ja äiti voi aloittaa sen 1–2 kuukautta ennen laskettua aikaa. Hieman yli puolet äitiysvapaasta äitiyspäiväraha on noin 90 % työtuloista ja loput vapaasta noin 70 % työtuloista.
 

Vanhempainvapaa

Vanhempainvapaan kesto on noin 6 kuukautta ja se pidetään äitiysvapaan jälkeen. Lapsi on yleensä noin 9 kk ikäinen kun vanhempainvapaa päättyy. Vanhempainvapaan ajalta maksetaan vanhempainrahaa, joka on suuruudeltaan yleensä noin 70 % työtuloista.

Isyysvapaa

Isä voi pitää vapaata enintään noin 2 kuukautta. Isyysvapaan ajalta isä saa Kelasta isyysrahaa, joka on noin 70 % työtuloista.

 

Lapsilisä

Kela maksaa jokaisesta lapsesta lapsilisää sen kuukauden loppuun, jolloin lapsi täyttää 17 vuotta. Lapsilisä ei riipu vanhempien tuloista.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 12.4.2016.

Lue tarkemmat tiedot Kelan sivuilta

 

Hoitovapaa

Vanhempainvapaan jälkeen äiti tai isä voi hoitaa lasta kotona ja saada kotihoidon tukea, kunnes lapsi täyttää 3 vuotta. Kotihoidon tukeen kuuluu hoitoraha ja hoitolisä. Hoitoraha on noin 340 euroa kuukaudessa yhdestä alle 3-vuotiaasta lapsesta. Hoitolisän määrä riippuu vanhempien tuloista. Lisäksi kotikuntasi saattaa maksaa kuntalisää.

​​​​​

Ota yhteyttä
0200 2580

Chattaa kanssamme

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Säästäminen ja sijoittaminen Lainat Tilit, kortit ja pankkitunnukset

 

 

Ota yhteyttä

Soita meille Varaa aika neuvotteluun
  • Sijoituslinja
    0200 2000
  • Uudet asiakkaat
    0100 1580

Löydä meidät

Löydä lähin konttori

Usein kysyttyä

Tileistä Korteista Palveluistamme