Vinkkejä säästämiseen

Tavoitteellisen säästämisen neljä kultaista vinkkiä

Säästä tarpeeksi

Tutki laskurilla miten paljon sinun pitää säästää, että voit päästä tavoitteeseesi haluamassasi ajassa. Suosittelemme, että säästä 10 % tuloistasi.


 

Anna ajan tehdä töitä

Pitkällä aikavälillä säästöt kasvavat korkoa korolle ja vauhdittavat itse kasvuaan.

Säästä tuottavasti

Valitse säästökohde, jossa säästöilläsi on mahdollisuus kasvaa. Kun säästät pitkäjänteisesti ja siedät suurempia arvonvaihteluita, voit tavoitella korkeampaa tuottoa.
 

Aseta itsellesi säästötavoitteet ja seuraa niitä

Voit seurata tili- ja rahastosäästöjesi kehittymistä vaivatta verkko-, tabletti- ja mobiilipankissa.

Näin säästät

Säästä palkkapäivänä

Helpoin tapa säästää on siirtää rahaa säästökohteeseen aina, kun saat palkkaa. Tulot-menot -työkalulla voit seurata talouttasi ja miettiä, miten voisit olla säästeliäämpi arjessa.
 

Nimeä tavoitteesi

Eri säästökohteille kannattaa avata omat tilit. Säästäminen saa konkreettisen muodon, kun nimeät säästötilit ja rahastosalkut tavoitteidesi mukaan.
 

”Säästöistä ja luotosta joustoa arjen yllätyksiin”

Matti (25) ja Sanna (23) ovat juuri muuttaneet ensimmäiseen yhteiseen kotiinsa. Kodin ostamisesta tuli ajankohtaista, kun molemmat valmistuivat ja saivat myös ensimmäiset vakituiset työpaikkansa. Kodin oston yhteydessä pariskunta halusi myös suunnitella laajemmin talouttaan. Pankista he saivat neuvon, jonka mukaan yllättäviä kuluja varten olisi hyvä olla aina käytettävissä neljän kuukauden menoja vastaava summa. Ensiasunnon käsirahan maksamisen jälkeen pariskunnalle jäi 2000 euroa säästöjä ja loput 4000 euroa he päättivät kattaa ottamalla luottokortit, joiden limiiteiksi tuli 2000 euroa. Samalla he aloittivat myös kuukausittaisen säästämisen omien varojen kerryttämiseksi.

”Maltillisella kuukausisummalla kunnon säästöihin”

Miralla (37) ja Johanneksella (37) on kaksi alle viisivuotiasta lasta. Perheen arki on viime vuosina kulunut hyvin tiiviisti pienistä lapsista huolehtien. Myös raha-asioiden suunnittelu on jäänyt vähemmälle painolle eikä säästöön ole jäänyt mitään. Yhdessä he päättävät selvittää Danske Bankin Säästölaskurilla, mitä säästämisen vaihtoehtoja heillä on, ja minkälaisiin summiin niillä voitaisiin päästä. Tavoitteena perheellä on juhlistaa vanhempien 40-vuotissyntymäpäiviä etelän lämmössä. Yllätyksekseen he huomaavat, että säästämällä kuukausittain 210 euroa maltillisen riskin rahastoon he voivat kolmessa vuodessa saavuttaa noin 8000 euron säästösumman. Kummankin osalta tämä tarkoittaa alle 5 % siivua kuukausittaisesta nettopalkasta.

”Koko elämän kattava talouden suunnitelma”

Niina (29) on saanut säästettyä palkastaan jo mukavat 15 000 euroa. Niinaa on kuitenkin alkanut pohtimaan, onko hänen kuukausittainen säästösummansa riittävä, ja hän päättää ottaa asiasta selvää käyttämällä Danske Bankin Säästölaskuria. Tähän mennessä Niina on säästänyt 200 euroa kuukaudessa säästötililleen. Laskuria käyttämällä hän huomaa, että jatkamalla nykyistä säästämissuunnitelmaansa hänen säästöjensä arvioitu yhteismäärä on 40-vuotispäivien tienoilla noin 43 000 euroa. Samalla Niina huomaa, että valitsemalla korkeariskisempiä vaihtoehtoja tuossa ajassa kertyvä säästösumma voisi olla jopa yli 70 000 euroa. Niina on myös tutustunut keskusteluun eläkesäästämisestä. Hän selvittää mahdollisuuksiaan vaikuttaa asiaan avaamalla Eläkesäästölaskurin Danske Bankin sivuilta. Niina huomaa, että 110 euron kuukausisummalla voi olla mahdollista saavuttaa jopa yli 250 000 euron säästöt. Ne riittävät lakisääteisen eläkkeen päälle lisätuloksi jopa 30 vuodeksi niin, että tulotaso olisi noin 80 % hänen nykyisestä palkastaan. Lopuksi Niina päättää vielä varata ajan Danske Bankiin keskustellakseen säästämisen ammattilaisen kanssa suunnitelmistaan.

Ota yhteyttä
0200 2580

Chattaa kanssamme

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Säästäminen ja sijoittaminen Lainat Tilit, kortit ja pankkitunnukset

 

 

Ota yhteyttä

Soita meille Varaa aika neuvotteluun
  • Sijoituslinja
    0200 2000
  • Uudet asiakkaat
    0100 1580

Löydä meidät

Löydä lähin konttori

Usein kysyttyä

Tileistä Korteista Palveluistamme