Vinkkejä lapselle säästämiseen

Lapselle säästämisen neljä kultaista vinkkiä

Avaa tili ja aloita säästäminen

Pienellekin lapselle kannattaa avata oma tili, jolle voi tehdä talletuksia tai siirtää rahaa säännöllisesti.
 

Anna ajan tehdä töitä

Lapsella on koko elämä edessään ja aika kannattaa hyödyntää. Pitkällä aikavälillä säästöt alkavat tehdä töitä puolestasi eli kasvaa korkoa korolle.

Säästä tuottavasti

Valitse säästökohde, jossa säästöilläsi on mahdollisuus kasvaa. Kun säästät pitkäjänteisesti ja siedät suurempia arvonvaihteluita, voit tavoitella korkeampaa tuottoa säästöille.
Tutustu jatkuvaan rahastosäästämiseen

 

Huomioi verotus

Lapselle säästämisessä kannattaa huomioida, että voit lahjoittaa kolmen vuoden aikana verovapaasti enintään 4 999 € eli 138 €/kk. Esimerkiksi molemmat vanhemmat voivat lahjoittaa lapselle tuon verovapaan määrän kolmen vuoden aikana, koska määrä lasketaan lahjoittajakohtaisesti. Jos haluat lahjoittaa enemmän, lahjansaajan maksettavaksi tulee lahjavero. Veron suuruus määräytyy lahjansaajan ja lahjanantajan välisen sukulaissuhteen mukaan.

Lisätietoja lahjaverotuksesta saat osoitteesta www.vero.fi

Opeta lapsellesi taloustaitoja

Kun seuraat säästöjen kertymistä yhdessä lapsesi kanssa, hän tottuu ajatukseen pitkäaikaisesta säästämisestä. Se kannattaa.
 
Ymmärrys taloudesta auttaa lastasi koko elämän ajan. Voitte aloittaa vaikka pelaamalla yhdessä Rahalaakso-peliä.
Rahalaakso-peli

”Ensimmäinen polkupyörä”

Petri täyttää vuoden päästä kolme. Hänen vanhempansa ovat päättäneet hankkia pojalle polkupyörän syntymäpäivälahjaksi. Vanhemmat haluavat lahjoittaa Petrille hienon polkupyörän ja päättävätkin heti aloittaa säästämisen Petrin säästötilille. Pienellä 15 euron kuukausisummalla vanhemmat saavat vuodessa kasaan 180 euroa, jolla Petrille saadaan hankittua mainio polkupyörä.

”Pesämuna ensiasuntoa varten”

Tiinalle (27) ja Jarkolle (28) on syntymässä muutaman kuukauden päästä esikoinen. Vanhemmat saivat aikanaan omilta vanhemmiltaan apua ensimmäisen asuntonsa ostoon. Nyt he haluavat varmistaa, että myös heidän lapsellaan on mahdollisuus hankkia asunto aikuisuuden kynnyksellä. Tiina hyödyntää Danske Bankin Säästölaskuria suunnitellessaan säästön kohdetta ja kuukausisummaa. Hän huomaa, että säästämällä noin puolet lapsilisistä, eli noin 50 euroa kuussa, on lapsen täyttäessä 20 vuotta koossa noin 12 500 euron säästösumma. Tiina päättää kuitenkin vielä katsoa, minkälainen säästösumma saataisiin kokoon riskiä kasvattamalla. Koska säästöaika on pitkä, on tuottotasolla suuri merkitys, ja Tiina huomaa laskurin summan nousevan 28 500 euroon. Pitkästä säästöajasta johtuen Tiina ja Jarkko päättävät aloittaa kuukausisäästämisen osakerahastoon ja pyytävät myös isovanhemmat mukaan säästötalkoisiin. Molemmat isovanhemmat lupautuvat säästämään lapsenlapselleen 25 euroa kuukaudessa ja potti saattaa kasvaa 57 000 euroon.

Ota yhteyttä
0200 2580

Chattaa kanssamme

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Säästäminen ja sijoittaminen Lainat Tilit, kortit ja pankkitunnukset

 

 

Ota yhteyttä

Soita meille Varaa aika neuvotteluun
  • Sijoituslinja
    0200 2000
  • Uudet asiakkaat
    0100 1580

Löydä meidät

Löydä lähin konttori

Usein kysyttyä

Tileistä Korteista Palveluistamme