Selvitä lähtötilanteesi

Oman talouden kokonaisvaltainen hallinta
Päivän kuumimman sijoitusvinkin jahtaamisen sijaan säästäjän ja sijoittajan kannattaa keskittyä oman talouden kokonaisvaltaiseen hallintaan. Tällöin lähtökohtana on hahmottaa oma taloudellinen kokonaisuus, johon kuuluvat tulot ja menot sekä varat ja velat.

Tulojesi ja menojesi erotuksena syntyvä säästämisvara kannattaa tallettaa yllättävien menojen varalle tai sijoittaa tuottavasti. Mitä enemmän säästät ja kerrytät varallisuuttasi, sitä enemmän rahasi tekevät työtä sinulle. Näin kasvatat omaa nettovarallisuuttasi, joka syntyy varojesi (kuten esimerkiksi talletukset, rahastot, osakkeet, kiinteistöt ja metsä) sekä velkojesi erotuksena.

Varaa aika konttoristamme oman taloutesi suunnitteluun, ja ota mukaasi veroehdotus sekä tiedot omistuksistasi. Autamme sinua näkemään oman tilanteesi ja tulevaisuutesi mahdollisuudet.
 

Kun tiedämme toiveesi ja tavoitteesi, voimme tarjota juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivan sijoitusratkaisun. Tavoitteet, oletettu sijoitusaika sekä riskinsietokyky ovat keskeisiä tekijöitä omaa sijoittajakuvaa kartoitettaessa. Yhdessä laatimamme Sijoitussuunnitelma auttaa sinua ymmärtämään millainen säästäjä tai sijoittaja juuri sinä olet.

Millainen sijoittaja sinä olet?

 • Ei riskinottohalukkutta Et hyväksy lainkaan riskiä sijoittamisessa. Ymmärrät, että mahdollisuus varojen arvon kasvuun on hyvin rajallinen ja inflaatio syö varojen ostovoimaa ajan kuluessa. Koska et halua ottaa lainkaan riskiä sijoittamisessa, talletusmuotoinen ratkaisu todennäköisesti sopii tavoitteisiisi parhaiten.
 • Erittäin varovainen Hyväksyt sijoituksissasi vain erittäin pientä riskiä. On tärkeää, että sijoitustesi arvonvaihtelu sekä mahdolliset tappiot sijoitusaikana ovat erittäin pieniä. Haluat, että sijoittamiesi varojen arvo ei laske suuresti sijoitusaikana. Olet valmis hyväksymään matalan tuoton sijoituksillesi ja hyväksyt, että inflaatio voi syödä varojesi ostovoimaa ajan kuluessa. 
 • Turvaaja Hyväksyt sijoituksissasi pientä riskiä. On kuitenkin tärkeää, että sijoitustesi arvonvaihtelu sekä mahdolliset tappiot sijoitusaikana ovat kohtuullisia. Haluat, että sijoittamiesi varojen arvo ei laske merkittävästi sijoitusaikana. Olet valmis hyväksymään suhteellisen vaatimattoman tuoton sijoituksillesi ja hyväksyt, että inflaatio voi syödä varojesi ostovoimaa ajan kuluessa. 
 • Arvonkasvattaja Hyväksyt sijoituksissasi kohtuullista riskiä. Etsit tasapainoa riskin ja inflaation ylittävän tuoton välillä, koska tavoitteesi on säilyttää varojesi ostovoima yli ajan. Olet valmis hyväksymään sijoitusten arvonvaihtelua ja tappioita sijoitusaikanasi kuitenkin niin, että merkittävä arvonlasku on epätodennäköistä. 
 • Tuottohakuinen Hyväksyt sijoituksissasi korkeaa riskiä. Etsit mahdollisuuksia varojen arvon kasvattamiseen pitkällä aikavälillä keskimääräistä markkinaa nopeammin ja et keskity sijoitustesi lyhyen aikavälin arvonmuutoksiin. Pystyt hyväksymään korkean riskitason sekä sen, että sijoituksesi ovat alttiita suurelle arvonvaihtelulle ja tappioille sijoitusaikanasi. 
 • Erittäin tuottohakuinen Hyväksyt sijoituksissasi erittäin korkeaa riskiä. Etsit mahdollisuuksia merkittävään varojen arvon kasvattamiseen pitkällä aikavälillä ja et keskity sijoitustesi lyhyen aikavälin arvonmuutoksiin. Pystyt hyväksymään erittäin korkean riskitason sekä sen, että sijoituksesi ovat alttiita merkittävälle arvonvaihtelulle ja tappioille sijoitusaikanasi.       

Tutustu myös

Danskeinvest.fi
Kaikki rahastomme, arvonkehitys ja salkunhoitajan katsaukset löydät rahastopalvelustamme. Tutustu lukuisiin vaihtoehtoihin ja valitse omasi.

www.danskeinvest.fi
Varaa aika henkilökohtaiseen tapaamiseen
Varaa aika henkilökohtaiseen tapaamiseen sijoitusneuvojan kanssa. Autamme sinua näkemään oman tilanteesi ja tulevaisuutesi mahdollisuudet.

Varaa tapaaminen
Ota yhteyttä
0200 2580

Chattaa kanssamme

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Säästäminen ja sijoittaminen Lainat Tilit, kortit ja pankkitunnukset

 

 

Ota yhteyttä

Soita meille Varaa aika neuvotteluun
 • Sijoituslinja
  0200 2000
 • Uudet asiakkaat
  0100 1580

Löydä meidät

Löydä lähin konttori

Usein kysyttyä

Tileistä Korteista Palveluistamme