​
 
Aloita chat

PPG Industries, Inc.:n vapaaehtoinen julkinen ostotarjous kaikista Tikkurila Oyj:n liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista

PPG Industries, Inc. (”PPG” tai ”Tarjouksentekijä”) tekee vapaaehtoisen suositellun julkisen käteisostotarjouksen kaikista Tikkurila Oyj:n (”Tikkurila” tai ”Yhtiö”) osakkeista (”Osakkeet”), jotka eivät ole Tikkurilan tai sen tytäryhtiöiden hallussa (”Ostotarjous”).

Ostotarjouksessa Yhtiön osakkeenomistajille tarjotaan maksettavaksi 34,00 euroa käteisenä jokaisesta Osakkeesta, jonka osalta Ostotarjous on pätevästi hyväksytty (”Tarjousvastike”). Tarjousvastiketta oikaistaan tiettyjen Tikkurilan mahdollisten yhtiötapahtumien osalta, jotka vaikuttavat osakkeen arvoon tai osakkeiden määrään, kuten osingonjako tai osakkeiden jakaminen.

Tikkurilan hallituksen jäsenet, jotka osallistuivat päätöksentekoon, ovat yksimielisesti päättäneet suositella osakkeenomistajille Ostotarjouksen hyväksymistä. Ostotarjouksen yhteydessä tietyt suuret osakkeenomistajat eli Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö, jotka edustivat yhdessä noin 9.32% Tikkurilan kaikista osakkeista ja äänistä, ovat myyneet osakkeensa PPG:lle 34,00 euron osakekohtaiseen hintaan. Tikkurilan suurin osakkeenomistaja, Oras Invest Oy, joka edustaa noin 20.01% Tikkurilan kaikista osakkeista ja äänistä, on ehdoitta sitoutunut myymään PPG:lle kaikki sen omistamat osakkeet 34,00 euron osakekohtaiseen hintaan, tiettyjen viranomaishyväksyntöjen saamisen jälkeen, ja on lisäksi antanut ehdoitta peruuttamattoman sitoumuksensa ostotarjouksen tueksi.

Tarjousvastike
Tarjottava vastike on 34,00 euroa käteisenä jokaisesta osakkeesta, ollen alisteinen oikaisuille (”Tarjousvastike”). Tarjousvastike sisältää preemion, joka on:

 •  noin 126,1 prosenttia verrattuna Tikkurilan osakkeen päätöskurssiin Nasdaq Helsingissä 17.12.2020, eli viimeisenä Ostotarjouksen julkistusta edeltävänä kaupankäyntipäivänä;
 • noin 131,7 prosenttia verrattuna Tikkurilan osakkeen kolmen (3) kuukauden kaupankäyntimäärillä painotettuun keskihintaan Nasdaq Helsingissä ennen Ostotarjouksen julkaisupäivää ja siihen asti; ja
 •  noin 141,7 prosenttia verrattuna Tikkurilan osakkeen kahdentoista (12) kuukauden kaupankäyntimäärillä painotettuun keskihintaan Nasdaq Helsingissä ennen Ostotarjouksen julkaisupäivää ja siihen asti.

Tarjousaika
Ostotarjouksen tarjousaika alkaa 15.1.2021 klo 9.30 (Suomen aikaa) ja päättyy 15.3.2021 klo 16.00 (Suomen aikaa), ellei Tarjousaikaa jatketa Ostotarjouksen ehtojen ja soveltuvan lainsäädännön ja määräysten mukaisesti (“Tarjousaika”).
 
Ostotarjouksen ehdot
Tarjouksentekijän velvollisuus toteuttaa Ostotarjous on ehdollinen sille, että Tarjouksentekijä saavuttaa yli 66,7 prosentin omistuksen Tikkurilan liikkeeseen laskemista osakkeista ja äänistä. Sen lisäksi Ostotarjous on ehdollinen tavanomaisten ehtojen täyttymiselle. Tarkempia tietoja ehdoista löytyy oheisesta tarjousasiakirjasta.

 

Hyväksymismenettely lyhyesti

Ostotarjous tulee hyväksyä oman arvo-osuustilinhoitajayhteisön antamien ohjeiden mukaisesti. Mikäli sellaisia ohjeita ei ole saatu, yhteyttä voi ottaa tilin- tai varainhoitajaansa.
 
Lisätietojen osalta voi ensisijaisesti ottaa yhteyttä tilin- tai varainhoitajaansa. Toissijaisesti yhteyttä voi ottaa lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen tikkurila-offer@danskebank.com
 

Tärkeitä päivämääriä:

 • 15.1.2021: Tarjousaika alkaa
 • 15.3.2021: Tarjousaika päättyy aikaisintaan (ellei Tarjousaikaa jatketa tai keskeytetä)1
 • Arviolta 16.3.2021 (alustava): Ostotarjouksen alustavan tuloksen julkistus
 • Arviolta 18.3.2021 (alustava): Ostotarjouksen lopullisen tuloksen julkistus
 • Arviolta 19.3.2021 (alustava): Tarjousvastikkeen maksaminen2


Tiedotteet


Dokumentit

 
1 PPG:llä on oikeus jatkaa tarjousaikaa ostotarjouksen ehtojen ja soveltuvien lakien ja säännösten mukaisesti. Viranomaishyväksyntöjen (kuten määritelty tarjousasiakirjassa) saamista koskevan ennakoidun prosessin johdosta ostotarjouksen odotetaan toteutuvan vuoden 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. PPG julkistaa tiedottein mahdolliset tarjousajan jatkamiset niin pian kuin käytännössä mahdollista, samoin kuin muut tiedot, jotka on julkistettava soveltuvien lakien ja säännösten mukaisesti.
  
2 Todellinen aika, jona osakkeenomistaja saa maksun, riippuu rahoituslaitosten välisten maksutapahtumien aikatauluista sekä kussakin tapauksessa omistajan ja tilinhoitajan, säilytysyhteisön tai hallintarekisteröijän välisestä sopimuksesta. 
 


Haluan saada tietoa tulevista osakeanneista ja -myynneistä sekä muista Danske Bankin sijoittamisen palveluista.

 1.  
 2.  
 3.  
Ota yhteyttä
0200 2580

Chattaa kanssamme

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Säästäminen ja sijoittaminen Lainat Tilit, kortit ja pankkitunnukset

 

 

Ota yhteyttä

Soita meille Varaa aika neuvotteluun
 • Sijoituslinja
  0200 2000
 • Uudet asiakkaat
  0100 1580

Löydä meidät

Löydä lähin konttori

Usein kysyttyä

Tileistä Korteista Palveluistamme