E-lasku ja suoramaksu

Suomi kuuluu yhtenäiseen euromaksualueeseen (SEPA*), jonka myötä kansallinen suoraveloitus korvataan viimeistään 1.2.2014 suoramaksulla tai e-laskulla

E-lasku
E-lasku on sähköinen lasku, jonka saat suoraan verkkopankkiisi. Laskun tiedot - myös pitkät ja hankalat viitenumerot - ovat jo valmiina lomakkeessa. Sinun tarvitsee vain hyväksyä lasku.

Voit myös laittaa e-laskut automaattisesti maksuun. Verkkopankissa näet milloin maksu on veloitettu tililtäsi.

Suoramaksu
Suoramaksu toimii kuten suoraveloitus. Laskuttava yritys toimittaa sinulle laskun tiedot etukäteen ja lasku maksetaan tililtäsi automaattisesti eräpäivänä aivan kuten suoraveloitusta käyttäessä. Suoramaksu sopii maksajalle, jolla ei ole käytössään verkkopankkia.

*SEPA=Single Euro Payments Area

 

Ota e-lasku käyttöösi saman tien
Ota lasku esille. Kirjaudu verkkopankkiin. Valitse Maksut > Maksusopimukset ja klikkaa "Haluatko nähdä luettelon e-laskuttajista" -linkkiä. Katso luettelosta onko laskuttaja mukana e-laskutuksessa. Valitse oikea laskuttaja/lasku ja tee sopimus.

Vielä helpommin voit sopia e-laskusta laskun maksun yhteydessä. Laskun maksun vahvistuksen yhteydessä on linkki "Tee e-laskusopimus". Sitä klikkaamalla pääset suoraan tekemään sopimuksen.

E-laskun vahtipalvelu
Ilmoitamme saapuneista e-laskuista sähköpostina tai tekstiviestinä. Tee ilmoittamisesta sopimus verkkopankissa kohdassa Omat tiedot > Viestipalvelut.  

Näin maksat e-laskun

 1. Maksa itse verkkopankissa:
  Näet verkkopankissasi, jos sinulla on hyväksymättömiä maksuja. Pääset suoraan linkistä tai kohdasta Maksut > Hyväksymättömät maksut katsomaan laskua ja hyväksymään sen maksettavaksi. 
 2. Jos olet valinnut automaattisen veloituksen:
  Voit valita e-laskun maksutavaksi myös veloituksen suoraan tililtä. Silloin näet saamasi laskun verkkopankin Tilitapahtumat-kohdassa hyvissä ajoin ennen eräpäivää.

Tutustu verkkopalveluihimme

Pankki puhelimessasi
Älypuhelimelle tehty mobiilipankkisovelluksemme on helppo ja kätevä tapa hoitaa pankkiasioita. Tutustu sovellukseemme ja lataa se puhelimeesi.

Tutustu Mobiilipankki-sovellukseemme
Verkkopankki
Ota yhteyttä
0200 2580

Chattaa kanssamme

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Säästäminen ja sijoittaminen Lainat Tilit, kortit ja pankkitunnukset

 

 

Ota yhteyttä

Soita meille Varaa aika neuvotteluun
 • Sijoituslinja
  0200 2000
 • Uudet asiakkaat
  0100 1580

Löydä meidät

Löydä lähin konttori

Usein kysyttyä

Tileistä Korteista Palveluistamme