MasterCard – yksi kortti,
monta etua

MasterCard

Danske Bankin uudet MasterCard-luottokortit ovat kansainvälisiä yhdistelmäkortteja, joilla maksat sekä pienet että suuret ostokset ympäri maailmaa.

Voit päättää veloittuvatko ostoksesi luotolta (credit) vai suoraan tililtäsi (debit). Kortissa on lisäksi lähimaksuominaisuus, jolla voit maksaa ostoksesi nopeasti paikoissa, jotka hyväksyvät lähimaksun.

Tutustu Danske Etuohjelmaan ja tilaa MasterCard-yhdistelmäkortti osana päivittäispalvelupakettiasi.

Päivittäispalvelupaketit
 
Tutustu MasterCard-korttien ominaisuuksiin ja etuihin!

Monipuolinen maksuväline

Maksat ostoksesi kotimaassa sekä ulkomailla MasterCard-tunnuksella merkityissä liikkeissä sekä teet verkko-ostoksia turvallisesti MasterCard Secure Code – verkkokaupoissa.

Voit siirtää luottoa MasterCard–kortiltasi käyttötilillesi vaivatta verkkopankissa sekä nostaa käteistä käyttöösi pankkiautomaateilla sekä kotimaassa että matkustaessasi. Korttisi mahdollistaa myös MobilePayn välityksellä rahan siirron tilillesi tai tililtäsi.

 

Joustava takaisinmaksu
Saat kortillesi korotonta maksuaikaa keskimäärin 43 päivää. Voit myös valita itsellesi sopivan kuukausierän, alkaen 5 % luottorajasta. Halutessasi voit maksaa samalla laskulla myös koko kertyneen saldon. Sinulla on myös mahdollisuus kahteen maksuvapaaseen kuukauteen vuodessa.

Tarvitsetko enemmän luottoa?
Voit hakea luottorajan korotusta helposti verkkopankissa. Kirjaudu verkkopankkiin ja valitse Kortit ja valuutta > Muuta korttia > Hae korotusta luottorajaan.

Yhteinen tunnusluku
Saat kaikkiin Danske Bankin kortteihisi yhteisen tunnusluvun. Jos olet unohtanut korttisi tunnusluvun, voit tilata käytössäsi olevan tai uuden tunnusluvun verkkopankista.

Priceless Cities - MasterCard tarjoukset

​MasterCard-kortin haltijana saat käyttöösi kattavan Priceless Cities -ohjelman, joka avaa ovet ainutlaatuisiin tarjouksiin ja elämyksiin ympäri maailman. Yhä useampia kaupunkeja kuuluu Priceless Cities -ohjelmaan ja voit hyödyntää kaikkia etuja aina kun matkustat niihin.

Rekisteröitymällä Priceless Cities -ohjelmaan pääset nauttimaan siihen kuuluvista tarjouksista ja unohtumattomista elämyksistä esimerkiksi Tukholmassa, Lontoossa, Pariisissa ja New Yorkissa.

Rekisteröidy (www.priceless.com)
 

Maksutapaetu

Kaikista MasterCard Platinum Credit/Debit-korttisi credit-puolella maksamistasi ostoksista saat maksutapaetua 0,5 % ostosummasta suoraan tilillesi. Esimerkiksi jos käytät kortin credit-puolta kuukausittain ostoksiin ja maksuihin 2000 eurolla, sinulle kertyy vuoden aikana 120 euroa maksutapaetua. Maksutapaetu siirretään käyttötilillesi vuosittain 1.12. ja on sen jälkeen vapaasti käytettävissäsi​.

Näet kerryttämäsi maksutapaedun verkkopankissa kohdassa "Kortit ja valuutta".

Voit hakea perheenjäsenellesi rinnakkaiskorttia, jolloin myös hänen luottokorttiostoksensa kerryttää maksutapaetuasi. Rinnakkaiskorttia voit hakea soittamalla asiakaspalveluumme 0200 2580 (pvm/mpm).

 
 • Maksutapaedun avulla saat alennusta päivittäis- ja rahoituspalvelumaksuistasi.
 • Maksutapaedun minimihyvitys on 5 euroa. 1000 euron ostokset vuodessa kerryttävät 5 euroa maksutapaetua.
 • Maksutapaetu on enintään tarkastelujakson aikana maksamasi päivittäis- ja rahoituspalvelumaksujen yhteismäärä.
 • Maksutapaetu siirretään käyttötilillesi vuosittain 1.12.
 • Maksutapaedun saaminen edellyttää Danske Etuohjelmaan liittymistä.

Lähimaksaminen

Nopeaa, helppoa ja turvallista

 • Voit hyödyntää ominaisuutta alle 25 euron suuruisiin ostoksiin.
 • Maksat ostoksesi helposti ja nopeasti ilman tunnusluvun näppäilyä.
 • Lähimaksamiseen soveltuvaa korttia voit käyttää myös normaaliin tapaan, hyväksyen maksut tunnusluvulla.

 

Lähimaksamiseen soveltuvan kortin käyttö on helppoa. Vie vain korttisi lähilukuominaisuudella varustetun maksupäätteen lähelle ja maksupääte hyväksyy maksun. Sinun ei tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä tunnuslukua (PIN). Lähimaksamiseen soveltuvaa korttia voit aina halutessasi käyttää myös perinteiseen tapaan näppäilemällä tunnusluvun.

Kaikki yli 25 euron korttiostokset maksat edelleen asettamalla korttisi maksupäätteeseen ja näppäilemällä tunnusluvun.

Lähimaksamiseen tarkoitetut maksupäätteet ja -kortit tunnistat radioaalloin kuvatusta lähimaksu-logosta.​​

Maarajaus

Voit valita itse missä korttiasi voi käyttää

Voit sallia ja rajoittaa korttisi käyttöä kotimaassa, eri maanosissa ja verkkokaupoissa. Voit tehdä muutokset helposti itse verkko- ja mobiilipankissa (iPhone & Android).

Voit sallia käyttöalueen toistaiseksi tai määräajaksi. Kun korttisi uusiutuu tai tilaat uuden kortin kadonneen, varastetun tai rikkoutuneen kortin tilalle, siirtyvät rajoitukset automaattisesti uuteen korttiisi. Maarajauksen aktivoiminen ei vaikuta MobilePayn toimintaan.

Lue lisää maarajauksesta​​
 

Näin teet maarajauksen

Vakuutusedut

Ulkomaan matkavakuutus

Sinulla on käytössäsi ulkomaan matkavakuutus aina, kun maksat ulkomaan matkastasi vähintään 75 % MasterCard Platinum tai MasterCard Gold -korttisi credit-puolella.

Vakuutus turvaa matkaasi, mikäli matkasi aikana sairastut tai tapahtuu tapaturma, matka peruuntuu tai keskeytyy, lento myöhästyy tai matkatavarasi vahingoittuvat tai katoavat.

 

Osto- ja käteisnostoturva

Ostoturvavakuutus kattaa Mastercard -yhdistelmäkortin luotto-ominaisuudella ostetun esineen varkauden tai vahingoittumisen. Ostoturva on voimassa jopa 6kk ostohetkestä.

Käteisnostoturvavakuutus kattaa pankkiautomaatista määrätyillä yhdistelmäkorteilla nostetun käteisen rahan varkauden tai ryöstön 12 tunnin sisällä nostoajankohdasta 500 euroon asti.

Vakuutukset ovat voimassa kaikkialla maailmassa.

 

​Ostoturvavakuutus ​Käteisnostoturva
​MasterCard Platinum ​6kk ostohetkestä ​500 euroon asti
​MasterCard Gold ​6kk ostohetkestä ​500 euroon asti
​MasterCard Credit/Debit K-Plussa ​4kk ostohetkestä ​-
​MasterCard Credit/Debit ​4kk ostohetkestä ​-

 

Kortti matkalle

Käytä korttia, kun maksat tai nostat käteistä ulkomailla. Se on helppoa, kätevää ja turvallista. Silloin sinun ei tarvitse mennä turhaan valuutanvaihtopisteelle ja voit maksaa kortilla suoraan kaupassa tai nostaa käteistä lähimmästä automaatista. Olemme koonneet alle hyödyllisiä vinkkejä sekä ennen matkaa että matkan aikana.

Ennen matkaa

Matkavakuutus – kun maksat matkasi kortilla
Kun maksat vähintään 75 % matkastasi korttisi luotto-ominaisuudella, saat kattavan matkavakuutuksen. Se tarjoaa lisäturvallisuutta jo ennen matkaa, mikäli sairastut ennen matkaa tai matkasi peruuntuu.

Lisäkortti tarjoaa lisäturvallisuutta
Päivittäispalvelupaketteihimme kuuluu aina yksi MasterCard Debit-kortti. Danske Platinum Plus ja Danske Gold -paketteihin sisältyy sen lisäksi yksi MasterCard Credit/Debit yhdistelmäkortti. Voit maksaa ostoksesi suoraan tililtä tai hyödyntää maksuajan. Toinen kortti on hyvä olla mukana myös, jotta et jää pulaan mikäli toinen korttisi katoaa tai varastetaan.

 

Matkan aikana

Maksa maan paikallisessa valuutassa
Voit saada maksupäätteellä kysymyksen, että haluatko maksaa kortilla euroissa tai maan paikallisessa valuutassa. Maan paikallisessa valuutassa maksaminen antaa sinulle useimmiten paremman valuuttakurssin.

Laske valuuttakurssi
Mietitkö, minkä valuuttakurssin todella sait ostoksestasi ulkomailla? Muistathan, että mobiilipankissasi on valuutanmuuntaja, jolla voit helposti laskea valuuttakurssin ostoksillesi ulkomaan valuutassa.

Käteisen nosto
Jos tarvitset lisää käteistä matkalla, voit nostaa käteistä vaivatta automaateista. Ulkomailla eurojen nosto on Etuohjelmaan kuuluville asiakkaille automaateista debit-kortilla maksutonta.

Lataamalla MasterCard Nearby app:in (iOS ja Android) löydät helposti lähimmät nostopisteet sekä kotimaassa että ulkomailla.

Jos korttisi katoaa
Mikäli korttisi katoaa, ota aina välittömästi yhteyttä Sulkupalveluun:
Suomessa 0200 2585 (pvm/mpm)
Ulkomailla +358 200 2585

Jos korttisi on varastettu, tee myös rikosilmoitus poliisille ja toimita kopio rikosilmoituksesta pankkiin.

Hinnat ja ehdot

MasterCard-kortit sisältyvät osaksi päivittäispalvelupaketteja.

Voit hakea korttia verkkopankissa myös liittymättä Etuohjelmaan tai valitsematta päivittäispalvelupakettia. Voit myös hakea korttia, vaikka olisit valinnut jonkun toisen päivittäispalvelupaketin. Maksat tällöin kortista hinnastomme mukaisen vuosimaksun. Rinnakkaiskortin vuosimaksu määräytyy voimassaolevan palveluhinnaston mukaan.

Ehdot Yleiset korttiehdot henkilöasiakkaille (pdf) MasterCard-luottokorttien käyttöehdot (pdf) Tili- ja maksupalveluehdot (pdf)Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot (pdf)Etuohjelman hinnasto (pdf)Palveluhinnasto (pdf)

Matkavakuutus Ehdot, MasterCard Platinum (pdf) Ehdot, MasterCard Gold (pdf) Vahinkoilmoitus (pdf)

Ostoturvavakuutus Ehdot, MasterCard Platinum (pdf)Ehdot, MasterCard Gold (pdf)Ehdot, MasterCard Credit/Debit & K-Plussa (pdf)​​​​

 

Luoton korko on 3 kuukauden euribor lisättynä 7 prosenttiyksiköllä.

Luottokortin todellinen vuosikorko on 10,1 % laskettuna 1500 euron luotolle (1.6.2016). Arvioitu maksettavaksi tuleva luoton kokonaismäärä korkoineen ja kuluineen on 1638,72 euroa laskettuna 1500 euron luotolle (1.6.2016).

Arvioitu maksettavaksi tulevan luoton kokonaismäärä ja todellinen vuosikorko on laskettu olettaen, että luottoaika on yksi vuosi ja luotto on nostettu kokonaan, luoton korko on 6,735 % sekä vuosimaksu 0 euroa ja laskutuspalkkiot 12 x 2 euroa pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Korko muuttuu kolmen kuukauden välein maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun ensimmäisen pankkipäivän viitekoron mukaisesti.

Luoton myöntää Danske Bank Oyj.

Alla vastauksia kysymyksiin MasterCardista.

Maksupääte ei antanut valita maksanko credit vai debit –ominaisuudella.
Näissä tilanteissa ostoksesi maksetaan credit-ominaisuudella.
Miten käytän yhdistelmäkorttiani verkkokaupoissa?
Yhdistelmäkorttia käyttäessäsi voit valita verkossakin maksatko ostoksesi credit- vai debit-ominaisuudella. Credit-korttinumero on kortin etuosassa ja debit-numero kääntöpuolella. Tarvitset maksamiseen myös CVC-luvun. Credit-ominaisuuden luku löytyy kortin allekirjoitusosasta ja debit-ominaisuuden luku löytyy debit-korttinumeron vierestä. Kortin voimassaoloaika on sama credit- ja debit-ominaisuuksille.
Miten maksutapaetu toimii uudessa kortissani?
Saat kaikista MasterCard Platinum Credit/Debit-korttisi credit-ominaisuudella maksamistasi ostoksista maksutapaetua 0,5 %. Maksutapaetu voi olla enintään seurantakaudella (1.12. – 30.11.) maksamiesi päivittäis- ja rahoituspalvelumaksujen suuruinen. Kertynyt maksutapaetu maksetaan tilillesi kerran vuodessa.
Missä voin käyttää korttiani lähimaksuun?
Kortissasi on radioaalloin kuvattu lähimaksu-logo. Lataamalla MasterCard Nearby app:in (iOS ja Android) löydät helposti kaikki lähimaksamisen hyväksyvät ostopisteet sekä kotimaassa että ulkomailla. MasterCard Nearby - iOS MasterCard Nearby - Android
Maksupäätteessä on symboli lähimaksamiseen mutta mitään ei tapahdu – miksi?
Ensimmäisen kerran kun teet lähimaksun, sinun täytyy aktivoida toiminto. Aseta korttisi maksupäätteeseen ja näppäile tunnuslukusi, jolloin lähimaksamisominaisuus aktivoituu. Sen jälkeen voit käyttää lähimaksamista ostoksissasi.
Minkä korttien käyttöä voin maarajata?
Maarajaus toimii kaikissa MasterCard luotto- ja pankkikorteissa.
Entä jos minulla on useita kortteja?
Voit muuttaa maarajausta kaikille MasterCard luotto- ja pankkikorteille. Muutos tehdään erikseen kullekin kortille.

Ota yhteyttä
0200 2580

Chattaa kanssamme

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Säästäminen ja sijoittaminen Lainat Tilit, kortit ja pankkitunnukset

 

 

Ota yhteyttä

Soita meille Varaa aika neuvotteluun
 • Sijoituslinja
  0200 2000
 • Uudet asiakkaat
  0100 1580

Löydä meidät

Löydä lähin konttori

Usein kysyttyä

Tileistä Korteista Palveluistamme