Sopimuksen päättyminen ja kohteen myynti

Sopimuksen päättyminen ja kohteen myynti

Lue sopimuksen päättymiseen ja rahoituskohteen myyntiin liittyvistä asioista valitsemalla alla olevista aiheista.

Rekisteröitävän ajoneuvon omistajanvaihdosrekisteröinti
Kun rahoitussopimuksesi on maksettu loppuun, lähetämme sinulle postitse loppuunmaksuilmoituksen. Rekisteröitävien ajoneuvojen osalta teemme Traficomin sähköisessä asiointipalvelussa luovutusilmoituksen ja varmenteen, jonka toimitamme postitse tai sähköpostitse toimintaohjeineen omistajanvaihdosrekisteröinnin toteutusta varten. Liikenteen turvallisuusvirasto Traficomin säädösten mukaan uuden omistajan tulee tehdä omistajanvaihdosrekisteröinti seitsemän vuorokauden kuluessa luovutuspäivästä.
Rekisteröitävän veneen omistajanvaihdosrekisteröinti
Venerekisteri siirtyi Maistraatista Traficomille elokuussa 2014. Muutoksesta huolimatta Maistraatin myöntämät dokumentit ja rekisteritunnukset säilyvät voimassa normaalisti.

Kun rahoitussopimuksesi on maksettu loppuun, lähetämme sinulle loppuunmaksudokumentin. Veneen omistajanvaihdos tulee suorittaa Traficomin ohjeistamalla tavalla esimerkiksi veneen rekisteröintitoimipisteessä. Lisää tietoa veneen rekisteröinnistä löydät Liikenteen turvallisuusvirasto Traficomin nettisivuillta.
Rahoituskohteen myynti yksityisesti
Voit myydä ja luovuttaa rahoittamasi kohteen kolmannelle, kun rahoitussopimuksesi loppuvelka on kokonaisuudessaan maksettu. Loppuvelan määrä tulee aina tarkistaa meiltä ennen sen maksua ja suorituksen voi tehdä kaupanteon yhteydessä itse velallinen tai myös ostaja. Mikäli uusi ostaja on yritysasiakas, joka haluaa ottaa osamaksuvelan vastattavakseen, voi ostaja hakea rahoituksen siirtoa. Lue lisää siirrosta kohdasta ”Laskutus- ja sopimusmuutosasiat”. Yhteystietomme
Voimme luovuttaa rahoitussopimuksen kohteena olleen ajoneuvon suoraan uudelle omistajalle, mikäli meille on toimitettu ennen loppuvelan maksua kauppakirjakopio, jossa on myyjän ja ostajan allekirjoitukset. Kauppakirja voi olla vapaamuotoinen; voit käyttää esimerkiksi Liikenteen turvallisuusviraston Traficomin luovutuskirjapohjaa. Ajoneuvojen omistajanvaihdos tulee tehdä seitsemän vuorokauden kuluessa luovutuspäivästä.Luovutuskirjapohja (Trafi)
Rahoituskohteen myynti myyjäliikkeelle
Mikäli myyt rahoitetun kohteen myyjäliikkeelle esimerkiksi uuden kohteen hankinnan yhteydessä, voit valtuuttaa myyjäliikkeen hoitamaan rahoitussopimuksesi loppuvelan maksun ja kauppakirjakopion toimittamisen meille. Saatuamme loppuvelkasuorituksen ja kauppakirjakopion luovutamme ajoneuvon suoraan myyjäliikkeelle.​ Huomioithan, että myyjäliikkeelle antamastasi valtuutuksesta huolimatta vastaat itse sopimuksen velvoitteista siihen asti kun loppuvelka on kokonaisuudessaan maksettu.