Rekisteröintiasiat

Rekisteröintiasiat

Lue rahoituskohteen rekisteröintiin liittyvistä asioista valitsemalla alla olevista aiheista.

Rahoitetun kohteen rekisteröinti
Danske Finance Oy on rahoitetun kohteen omistaja kunnes rahoitussopimus on kokonaisuudessaan maksettu loppuun. Ajoneuvon haltijana rekisterissä on rahoitussopimuksen velallinen.

Toisen haltijan lisääminen tai poistaminen ajoneuvorekisteristä
Rahoitetulle ajoneuvolle on mahdollista lisätä toinen haltija Danske Finance Oy:n suostumuksella. Toisen haltijan ei tarvitse olla ajoneuvon rahoitussopimuksessa velallisena. Rahoitetun ajoneuvon haltijoiden luottotietojen tulee olla kunnossa.

Vastaavasti toinen haltija voidaan poistaa ajoneuvorekisterin tiedoista. Mikäli vakuutukset ovat poistettavan haltijan nimissä, tulee meille toimittaa uuden vakuutuksen voimassaolotodistus ennen haltijan poistoa.

Haltijamuutoshakemukset tulee toimittaa meille kirjallisesti ja käsittelemme ne tapauskohtaisesti. Lähetä muutospyyntö sähköisellä lomakkeella. Lomakkeisiin pääset etusivulta "Helppoa asiointia verkossa" -osiosta. Vakuutuksen voimassaolotodistuksen voit toimittaa tarvittaessa sähköpostitse rekisterointi.rahoitus@danskebank.fi -osoitteeseen. Kirjoita tällöin viestiin, että vakuutustodistus liittyy haltijamuutoshakemukseen. Haltijamuutoksista veloitetaan palveluhinnastomme mukainen palkkio.
Liikennekäytöstä poisto ja liikennekäyttöönotto
Rahoitettu ajoneuvo voidaan poistaa liikenteestä, mikäli liikennekäytöstä poiston aikana ajoneuvon vakuutusturva korvaa ajoneuvolle mahdollisesti tapahtuvat vahingot ja mikäli osamaksuvakuutus pysyy voimassa.

Voit tehdä liikennekäytöstäpoiston ja liikennekäyttöönoton Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin Internet-palvelussa omilla verkkopankkitunnuksillasi tai jättää meille kirjallisen toimeksiannon rekisteröintimuutoksen tekemisestä vähintään 3 arkipäivää ennen toivottua toteutuspäivää. Toimeksiannon voit lähettää sähköisellä lomakkeella. Lomakkeisiin pääset etusivulta "Helppoa asiointia verkossa" -osiosta. Veloitamme toimenpiteestä palveluhinnastomme mukaisen palkkion.

Huomioithan, että ajoneuvollasi ei saa ajaa liikennekäytöstäpoiston aikana ja ajokiellon rikkomisesta seuraa sakko. Saat asiakaspalvelumme tekemästä liikennekäyttöönotosta aina vahvistuksen, minkä jälkeen voit ottaa ajoneuvon liikenteeseen. Muista ilmoittaa liikennekäyttöönotto myös omaan vakuutusyhtiöösi.
Vakuutusyhtiön vaihtaminen
Voit vaihtaa vakuutusyhtiötä kesken rahoituskauden. Lue lisää vakuutusyhtiön vaihtamisesta kohdasta ”Vakuutukset”.
Muut rekisteröintimuutokset (esim. ajo-opetuspolkimet, käyttötarkoituksen muutos)
Mikäli haluat tehdä ajoneuvolle jonkin muun rekisteröintimuutoksen, kuten käyttötarkoituksen muuttamisen tai ajo-opetuspolkimien asentamisen, lähetä meille kirjallinen muutoshakemus sähköisellä lomakkeella. Lomakkeisiin pääset etusivulta "Helppoa asiointia verkossa" -osiosta. Käsittelemme hakemukset tapauskohtaisesti ja edellytämme sopimuksen maksujen olevan ajan tasalla. Toteuttamistamme rekisteröintimuutoksista veloitamme palveluhinnastomme mukaisen palkkion.

Huomioithan, että henkilöasiakkaan nimissä olevan rahoitussopimuksen kohde on tarkoitettu yksityiskäyttöön, eikä esimerkiksi luvanvaraiseen käyttöön rekisteröiminen ole siten mahdollista.
Omistajanvaihdosrekisteröinti rahoituksen päätyttyä
Kun rahoitussopimuksesi on maksettu loppuun, tilaamme ajoneuvolle varmenteen (ns. turvakoodi, joka on korvannut 16.11.2015 alkaen vanhan paperisen rekisteröintitodistuksen ilmoitusosan) ja teemme ajoneuvolle sähköisen luovutusilmoituksen Trafin sähköisissä asiointipalveluissa. Tämän jälkeen lähetämme sinulle omistajanvaihdosrekisteröintiä varten tarvitsemasi ohjeet ja tiedot postitse. Huomaathan, että Liikenteen Turvallisuusvirasto Trafin säädösten mukaan uuden omistajan tulee tehdä omistajanvaihdosrekisteröinti seitsemän vuorokauden kuluessa ajoneuvon luovutuspäivästä.