Täsmätietoa asunnonostajalle

Olemme koonneet sinulle valmiiksi tietopaketteja eri tilanteisiin.

Tietopaketti ensiasunnon ostajalle

Asuntolaina
Oma asunto luo sinulle ja perheellesi turvallisuutta. Kun lyhennät asuntolainaasi, kartutat samalla varallisuuttasi. Asuntolainan korot ovat verotuksessa vähennyskelpoisia, mikä auttaa mahdollistamaan myös muun säästämisen asuntolainan takaisinmaksun ohessa.

Danske Bankin suositus
Suosittelemme, että suojaudut koron nousulta. Näin varmistat, että kuukausittaiset lainaeräsi eivät nouse kohtuuttoman suuriksi. Voit suojautua joko kiinteällä korolla tai ottamalla lainaan korkokaton.
Korot ovat olleet historiallisen alhaisella tasolla. Talouden näkymät ovat kuitenkin epävarmat. Tästä johtuen asuntolainojen korkoriski kasvaa, ja muutoksiin varautuminen on tärkeää. Onko sinulla varaa olla varautumatta? Asuntolainaneuvottelussa kartoitamme yhdessä sinulle sopivimman ratkaisun.

Korkokatto

  • Liitä asuntolainaasi korkokatto. Sen avulla hyödyt alhaisesta korkotasosta ja samalla saat turvan koron voimakkaalta nousulta silloin, kun lainapääomasi on suurimmillaan.
  • Korkokatto antaa turvaa silloin, kun sitä todella tarvitset, mutta saat myös alhaisemman korkotason edut.

 

Asp-laina
Oletko 18-39 vuotias? Jos et ole aikaisemmin omistanut omaa kotiasi, ryhdy asp- säästäjäksi. Asp-lainan voit saada, kun olet tehnyt asp-säästösopimuksen ja säästänyt sovitulla tavalla vähintään kahden vuoden ajan. Asp-säästäminen kannattaa. Voit saada jopa 5 %:n verottoman korkotuoton ennakkosäästöillesi. Lisäksi saat asp-lainaasi valtion korkotuen ilmaiseksi. Korkotuki lieventää mahdollisesta korkotason noususta aiheutuvaa lainakustannusten nousua merkittävästi. Jos rahoitat ensiasunnon hankinnan asp-lainalla, saat lainaasi asp-järjestelmän myötä ilmaisen valtion asuntolainatakauksen. Asuntosi riittää yleensä lainan vakuudeksi yhdessä valtion asuntolainatakauksen kanssa.

Laina-aika
Lainan maksutapa ja laina-aika vaikuttavat maksuerän suuruuteen ja muutoksiin. Lainan takaisinmaksu mitoitetaan sinulle sopivaksi. Sellaiseksi, että pystyt elämään ja kuluttamaan kuten haluat. Laina myös tarvittaessa joustaa elämäntilanteissasi.

Vakuus ja lainatakaus
Asuntolainasi vakuudeksi tulee aina hankkimasi asunto. Joissakin tapauksissa tarvitset kuitenkin myös lisävakuutta. Tällöin voit saada lainatakauksen, jonka enimmäismäärään vaikuttavat ostettavan asunnon kauppahinta ja sijainti. Danske Bankin lainatakaus toteutetaan yhdessä kotimaisen vakuutusyhtiö Garantian kanssa.

Miten valmistaudut lainaneuvotteluun?
Jotta löydämme varmasti sinulle ja taloudellesi parhaiten sopivan ratkaisun, sinun kannattaa valmistautua tapaamiseemme etukäteen:

  • Lainahakemusta varten tarvitsemme perustiedot tuloistasi ja mahdollisista muista veloistasi. Ota palkkatiedot mukaasi.
  • Hienoa on, jos pystyt arvioimaan kuukausittaisia menojasi, jotta varmasti pystymme sovittamaan lainanhoitokulut muuhun talouteesi sopivaksi.

Tässä esitteessä mainitut tiedot ovat suuntaa-antavia. Tämä ei ole lainatarjous. Lainan myöntäminen edellyttää aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä. Lainan korko ja muut ehdot tarkentuvat lainatarjouksessa. Pyydä oma tarjouksesi Danske Bankista.

Esimerkki: Jos asiakas ottaa 75 000 euron lainan, laina-aika olisi 15 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euriborkorkoa, olisi lainan kokonaiskorko 2,89 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 2,929 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 93 007,64 euroa, sis. järjestelypalkkio 200 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksu kalenterivuoden ajalta 18 euroa, maksuerien lukumäärä 179 kpl. (Tiedot 9.1.2012 tilanteesta).

Jätä soittopyyntö

Jätä yhteystietosi tällä lomakkeella. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jätä toiveesi tapaamis-
ajankohdaksi:

Laina-asioissa voit myös soittaa
0100 1580 ma–pe 8–20 (pvm/mpm).

Ota yhteyttä
0200 2580

Ota yhteyttä

Soita meille Varaa aika neuvotteluun
  • Soita Sijoituslinjalle 0200 2000
  • Soita Lainalinjalle 0100 1580

Löydä meidät

Löydä lähin konttori

Usein kysyttyä

Tileistä Korteista Palveluistamme