Täsmätietoa asunnonostajalle

Olemme koonneet sinulle valmiiksi tietopaketteja eri tilanteisiin.

Tietopaketti asunnon vaihtajalle

Asuntolaina
Sinulla on jo kokemusta asunnon omistamisesta. Elämän tilanteet muuttuvat, ja välillä pitää löytää uusi koti. Lyhentäessäsi asuntolainaa kartutat samalla varallisuuttasi. Ja muista, että voit myös säästää asuntolainan takaisinmaksun ohessa. Voit ottaa asuntolainan kiinteäkorkoisena. Tällöin tiedät varmasti lainasi aiheuttamat kustannukset ja voit suunnitella talouttasi. Meiltä saat myös korkokaton asuntolainaasi. Korkokaton avulla voit suojautua koronnousua vastaan, mutta hyödyt kuitenkin korkokaton tasoa alemmista markkinakoroista.

Kertalaina
Jos haluat uuteen kotiin uudet pinnat ja uudet kalusteet, kysy meiltä samassa yhteydessä muuta lainaa. Kertalaina sopii lähes mihin tahansa tarpeeseen, sitä voit käyttää niin remonttiin kuin perusparannukseen. Saat asunnon korjaukset tehdyksi heti etkä vasta säästettyäsi rahaa korjauksia varten. Saat kertalainan vaikka kokonaisuudessaan kerralla käyttöösi. Nostohetkellä teemme myös toiveittesi mukaisen takaisinmaksusuunnitelman.

Danske Bankin suositus
Suosittelemme, että suojaudut koron nousulta sekä asuntolainassa että kertalainassa. Näin varmistat, että kuukausittaiset lainaeräsi eivät nouse kohtuuttoman suuriksi. Voit suojautua joko kiinteällä korolla tai voit ottaa asuntolainaan korkokaton. Korkokatto antaa turvaa silloin, kun sitä todella tarvitset, mutta saat myös alhaisemman korkotason edut.
Korot ovat olleet historiallisen alhaisella tasolla. Talouden näkymät ovat kuitenkin epävarmat. Tästä johtuen asuntolainojen korkoriski kasvaa, ja muutoksiin varautuminen on tärkeää. Onko sinulla varaa olla varautumatta? Asuntolainaneuvottelussa kartoitamme yhdessä sinulle sopivimman ratkaisun.

Laina-aika
Lainan maksutapa ja laina-aika vaikuttavat maksuerän suuruuteen ja muutoksiin. Lainan takaisinmaksu mitoitetaan sinulle sopivaksi. Sellaiseksi, että pystyt elämään ja kuluttamaan kuten haluat. Laina myös joustaa elämäntilanteissasi.

Vakuus ja lainatakaus
Asuntolainasi vakuudeksi tulee aina hankkimasi asunto. Joissakin tapauksissa tarvitset kuitenkin myös lisävakuutta. Tällöin voit saada lainatakauksen, jonka enimmäismäärään vaikuttavat ostettavan asunnon kauppahinta ja sijainti. Danske Bankin lainatakaus toteutetaan yhdessä kotimaisen vakuutusyhtiö Garantian kanssa.

Lainaturva
Saat lainallesi lisäturvaa vakavan vammautumisen tai kuolemantapauksen varalle lainaturvasta. Lainaturvan sinulle myöntää Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö (Mandatum Life), joka vastaa vakuutuksesta. Danske Bank toimii Mandatum Lifen asiamiehenä ja on rekisteröity Finanssivalvonnan (FIVA) ylläpitämään vakuutusedustajarekisteriin. Finanssivalvonta valvoo vakuutusedustusta.

Miten valmistaudut lainaneuvotteluun?
Jotta löydämme varmasti sinulle ja taloudellesi parhaiten sopivan ratkaisun, sinun kannattaa valmistautua tapaamiseemme etukäteen:

  • Lainahakemusta varten tarvitsemme perustiedot tuloistasi ja mahdollisista muista veloistasi. Ota palkkatiedot mukaasi.
  • Hienoa on, jos pystyt arvioimaan kuukausittaisia menojasi, jotta varmasti pystymme sovittamaan lainanhoitokulut muuhun talouteesi sopivaksi.

Tässä esitteessä mainitut tiedot ovat suuntaa-antavia. Tämä ei ole lainatarjous. Lainan myöntäminen edellyttää aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä. Lainan korko ja muut ehdot tarkentuvat lainatarjouksessa. Pyydä oma tarjouksesi!

Esimerkki: Jos asiakas ottaa 75 000 euron lainan, laina-aika olisi 15 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euriborkorkoa, olisi lainan kokonaiskorko 2,89 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 2,929 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 93 007,64 euroa, sis. järjestelypalkkio 200 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksu kalenterivuoden ajalta 18 euroa, maksuerien lukumäärä 179 kpl. (Tiedot 9.1.2012 tilanteesta).

Jätä soittopyyntö

Jätä yhteystietosi tällä lomakkeella. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jätä toiveesi tapaamis-
ajankohdaksi:

Laina-asioissa voit myös soittaa
0100 1580 ma–pe 8–20 (pvm/mpm).

Ota yhteyttä
0200 2580

Ota yhteyttä

Soita meille Varaa aika neuvotteluun
  • Soita Sijoituslinjalle 0200 2000
  • Soita Lainalinjalle 0100 1580

Löydä meidät

Löydä lähin konttori

Usein kysyttyä

Tileistä Korteista Palveluistamme