Opiskelun rahoitus

Opiskelun rahoitus

Opintolaina

Opintolainan hyödyt

Opintolainan avulla voit rahoittaa elämäsi opintoaikana ja keskittyä työnteon sijasta itse opintoihin. Et tarvitse erillisiä vakuuksia, sillä opintolainalla on valtion takaus. Korkojen maksu ja lainan lyhennys alkavat vasta opintojen jälkeen.

 • ​Opintolainalla voit rahoittaa tarpeelliset hankinnat tai kerryttää siitä vararahaston opintojen sujumisen varmistamiseksi.
 • Opintolaina on edullista luottoa. Laina on valtion takaama, joten et tarvitse muita vakuuksia tai takaajia.
 • Opintotukiaikana lainan korot lisätään pääomaan.
 • Jos suoritat korkeakouluopintosi määräajassa, voit saada Kelalta tuen lainan lyhennykseen. Tutustu opintolainahyvitykseen tarkemmin Kelan sivuilla.
  kela.fi


Danske Opiskelijan edut
Rekisteröidy opiskelijaksi verkkopankissa ja hyödynnä sinulle kuuluvat edut. Saat veloituksetta käyttöösi Danske Silver -päivittäispalvelupaketin. Danske Opiskelijan edut ovat 18-32 -vuotiaille opiskelijoille.Tutustu opiskelijan etuihin

 

Hae opintolainaa

Aloita hakemalla ensin Kelasta opintorahaa, asumislisää ja opintolainan valtiontakausta. Kun olet saanut Kelalta päätöksen, voit siirtyä hakemaan opintolainaa.

Opintolainaa haetaan verkkopankissa. Lähetettyäsi hakemuksen, saat päätöksen nopeasti - yleensä jo seuraavana pankkipäivänä. Saatuasi päätöksen, voit allekirjoittaa laina-asiakirjat verkkopankissa. Asiakirjojen allekirjoituksen jälkeen voit nostaa lainaa. Lainamäärän, nostoerät sekä nostojen aikataulun näet opintotukipäätöksestä.

Saat verkkopankin käyttöösi hankkimalla pankkitunnukset. Pankkitunnukset ovat sähköinen henkilötodistuksesi ja allekirjoituksesi verkkopankin lisäksi myös pankkimme muissa verkkopalveluissa sekä puhelinpalvelussa.Pankkitunnukset

Hae lainaa verkkopankissa

Kirjaudu verkkopankkiin

Hyvä tietää opintolainasta

Opintolainan määrä
Kela tekee yleensä opintotukipäätöksen koko tutkinnon opiskeluajalle ja lähettää siitä vuosittain ilmoituksen opiskelijalle. Noudatamme lainapäätöksessä Kelan antamia takausmääriä ja nostoaikoja. Kela voi korottaa takausta kesken lukukauden. Sinun tulee kuitenkin itse pyytää lainan korotusta.


Lainan nostaminen tilille
Voit nostaa lainaa nostoerien puitteissa lukuvuoden aikana joko yhdellä kertaa tai useina erillisinä nostoina.

Nostoerät ovat nostettavissa viimeisen nostoeräsi loppupäivään saakka. Se osa lainastasi, jota et tuohon päivään mennessä nosta, perutaan kokonaan.

Muutokset opintolainaan
Ota meihin tarvittaessa yhteyttä mahdollisimman ajoissa, niin selvitämme yhdessä muutosmahdollisuudet.

Jos maksat opintolainaasi takaisin ja ryhdyt uudelleen opiskelemaan, lyhennysten maksaminen keskeytyy. Ota meihin yhteyttä takaisinmaksusuunnitelman päivittämiseksi.

 

Lainan takaisinmaksu
Opintojen aikana, kun saat opintotukea lainan korot lisätään lainapääomaan. Korkoa lisätään pääomaan vielä yhden kerran sen lukukauden jälkeen, jona viimeksi olet saanut opintotukea.

Opintolainan takaisinmaksusuunnitelma tehdään sen jälkeen, kun pankki saa Kelalta tiedon, että opintotuki on päättynyt. Saat takaisinmaksusuunnitelman pankilta postitse viimeisen korkojen pääomituksen jälkeen.

Lyhennykset alkavat puolentoista vuoden kuluttua viimeisestä pääomituksesta ja laskutetaan kuukausittain yhtä suurin lyhennyserin. Korot maksat tällöin kahdesti vuodessa.

Lyhennyksiä on yhtä monta vuotta kuin lainaan on tehty koron pääomituksia. Esimerkiksi jos lainaasi on lisätty korkoja kuusi kertaa (kolmena vuotena), saat kuuden vuoden takaisinmaksuajan.

Kela
Opiskelijan on mahdollista hakea Kelalta opintolainavähennystä sekä -hyvitystä. Lisätietoja saat Kelan sivuilta. Opintolainavähennys Opintolainahyvitys

Hinnat ja ehdot

Korko
 • Opintolainan korko sidotaan automaattisesti 12 kuukauden Euribor-korkoon.
 • Korkosidonnaisuutta voidaan erikseen sopimalla muuttaa.
 • Niiltä lukukausilta, joille saat opintotukea sekä tällaista lukukautta seuraavalta lukukaudelta, lainan korot lisätään pääomaan.
 • Säännönmukaiset koron eräpäivät ovat 15.6. ja 15.12.
 • Koronmaksu alkaa täysimääräisesti ja korkoja ei enää pääomiteta, kun pankki saa Kelalta tiedon, että opintotuki on päättynyt.

 

Hinnat
Opintolainan avauksesta ja korotuksesta peritään toimitusmaksu, samoin lainan lisänostoista. Ensimmäinen nosto sekä mahdollisen lainan korotuksen jälkeinen nosto on maksuton.
 • Lainan avaus- ja korotuspalkkio 30 euroa verkkopankissa ja 40 euroa konttorissa
 • Lainan lisänosto verkkopankissa 5 euroa ja konttorissa 10 euroa.
 
Lainan määrä
 • Kelan antaman lainatakauspäätöksen mukainen.
 • Lainaa voi nostaa takauspäätöksessä mainitun nostoaikataulun rajoissa.


Ehdot
Yleiset ehdot Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot Palveluhinnasto

Ota yhteyttä
0200 2580

Chattaa kanssamme

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Säästäminen ja sijoittaminen Lainat Tilit, kortit ja pankkitunnukset

 

 

Ota yhteyttä

Soita meille Varaa aika neuvotteluun
 • Sijoituslinja
  0200 2000
 • Uudet asiakkaat
  0100 1580

Löydä meidät

Löydä lähin konttori

Usein kysyttyä

Tileistä Korteista Palveluistamme